8. února 2008

Nový web ČT24

Dle tiskové zprávy České televize, od pátku 8.2 připravuje zpravodajský kanál ČT24 nový web.

Cesta k redesignu veřejnoprávní televize je po zásluze dlouhá. Každá změna přináší velkou vlnu kritiky a naše Česká televize na to jde odlišně než ostatní české televize. Své změny provádí postupně. Nejdříve nasadila nové logo a jingle (grafické znělky mezi pořady). Po té změnila hlavičku webu, postupně mění styl vysílání některých pořadů (Dobré ráno), nakonec přijde redesign firemních věci (loga na autech, tiskové materiály)
http://www.ceskatelevize.cz/press/detail.php?id=2966&from=0

A již od zítra (nebo již dnes http://beta.ct24.cz/ !!!), bude nový web který svým designem jasně stanovuje směr zpravodajské portálu, který hodlá konkurovat internetovým médiím.

Při získávání informací se internetový uživatel orientuje na hlavní zpravodajské deníky. Mezi ně patří hlavně Novinky.cz (které své návštěvností mohou poděkovat mateřskému portálu Seznam.cz), iDNES.cz (nabízeji o něco lepší zpravodajství, opět za nimi stojí velký obr za zády - MAFRA, sdružující Lidové noviny, televizi Očko a deník MF DNES) a dnes již stále více populárnější Aktualne.cz patřící pod Centrum.cz, s chytrou myšlenkou vytvořit speciální internetovou redakci)

Když už tedy přináši ČT24, rychlé informace k nám do televizí, vezme tyto stejné informace a bude je posílat jinou cestou - směrem na internet.

Takže webové stránky budou širší než doposud, bude jim vévodit vyhledávací políčko s infoboxem (datum+počasí) a zprávou dne (či posledních hodin) větší fotografii. Jako velmi dobrá myšlenka mi přijde umístění internetové vysíláni v nižším rozlišení na hlavní stránku. Je příjemné si pustit zvuk a přitom prohlíže webové stránky (obraz na koukání použitelný moc není, jedná se o rozlišení 192 x 144)

Před proměnou

Po proměně

Odkazy:

http://www.ct24.cz/
http://beta.ct24.cz/


Zajímá tě více?

Žádné komentáře:

Okomentovat